Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Едностранчив напредък в Макларън

Едностранчив напредък в Макларън

55
0

Доста позитивно протекоха първите две свободни тренировки за екипа на Макларън в домашното за Мерцедес Гран при на Германия. Люис Хамилтън записа най-добро време във втората сесия, не на последно място и благодарение на новите елементи инсталирани в колата. От друга страна обаче Хейки Ковалайнен завърши деня едва на 17-а позиция с изоставане от 1,575 сек от съотборника си.

“Все още ни липсва достатъчно аеро притискане”, заяви Хамилтън в петък вечерта. “Във връзка с новите части, които днес изпробвахме определено имаше подобрение. Все още имаме много работа, но важното е, че работим в правилната посока. Момчетата във фабриката са свършили прекрасна работа, за да получим навреме новите части на пистата тук. Чух дори, че някои от тях са работили по 36 часа без прекъсване, за да ги получим навреме.

Надявам се да свършим добра работа и на трасето в неделя. Все още е рано да се каже и не трябва да прекаляваме с оптимизма, но се надявам утре да успеем да влезем в третата част на квалификацията и да вземем някоя друга точка в неделя.”

“Както ясно се вижда от резултатите днес имаше доста разлики между двете шасита”, заяви от своя страна Ковалайнен, за когото нови части явно нямаше. “Без подобренията не разполагаме с добра база и аз имах много проблеми със загряването на гумите днес. Но липсата на части показва, колко усилено работим, за да се върнем на мястото, където принадлежим.

Имало е хора, които са работили ден и нощ, за да получим новите части и е просто малшанс, че не разполгаме с по два комплекта от тези нови елемента и за двете коли. Все пак е много обнадеждаващо, че нововъведенията явно работят. За мен и моите инженери е важно да се концентрираме върху работата си и да търсим подобрения, от които да се възползва целия отбор.”

“Обнадеждаващ следобед за Люис, който изпробва новия ни аеро пакет във втората свободна тренировка”, бе равносметката на Мартин Уитмарш. “Все още е твърде рано и съм сигурен, че от Ред Бул и Браун ще атакуват до края на седмицата, но все пак имаме ясен знак за подобрение.

Хейки имаше труден ден, защото за съжаление за него нямаше нови части. Освен това имаше доста трафик по време на обиколките си, което го затрудни допълнително. Той обаче е изключителен борец и съм сигурен, че ще направи силен уикенд.”

“Постигнатото от Люис изглежда доста обнадеждаващо”, заяви от своя страна спортният директор на Мерцедес, Норберт Хауг. “Постижението е значително по-добро от тези, които записахме в последните няколко уикенда. Не сме се стремили да правим фойерверки предвид домашното ни състезание и да караме с малко гориво. Нашата скорост е истинска и е значително по-добра от тази в последното състезание. Разбира се не очаквам утре да сме най-бързи, но все пак ако всичко пасне ще дадем солиден резултат в неделя.

Колата на Хейки не бе на същото ниво както тази на Люис, която бе оборудвана с части дошли вчера вечерта. За съжаление обаче все още не разполагаме с достатъчно части.

KERS определено е в помощ на тази писта и със сигурност ни дава повече от 0,3 сек на обиколка.”