Начало Moto News Едуардс не смята, че новите правила са попречили на тима му

Едуардс не смята, че новите правила са попречили на тима му

28
0

Според някои наблюдатели, промяната в правилата тази година, позволяваща използването на само 6 агрегата от пилот на сезон, е подействала негативно на сателитните мотоциклети Ямаха, които използва отборът на Tech 3.

Един от пилотите на тима – Колин Едуардс, обаче не смята, че това е така.

„Двигателите станаха по-сигурни и бързи и мисля, че това е добре. Но не усещам да сме загубили каквато и да е мощност от това. Поне до момента.

Доволни сме от двигателя. Изглежда, че при всички е едно и също и затова ние не искаме да сме по-различни. В момента сме едва след третото състезание, така че по-добре да говорим за това чак след 14-тото или 15-тото състезание, заяви тексасецът.

Наскоро мотоциклетите на тима бяха оборудвани с нова електроника, като в момента инженерите все още търсят най-добрата настройка. Дали обаче всичко ще е готово за следващия кръг в Италия все още не се знае. Така или иначе обаче Едуардс се надява на силен резултат на Мугело, тъй като миналата година той успя да финишира шести, след едно доста интересно и дъждовно състезание.

В Италия имахме доста интересно състезание, след като заваля дъжд. Върнах се на 12-та позиция и успях да завърша 6-ти. Aко обаче тази година е сухо, ще е страхотно. Никога не съм се качвал на подиума на Мугело, така че ако успея да го направя сега, ще бъде чудесно“, добави още пилотът.