Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Едва ли някой ще успее да избяга напред в състезанието, смята Уебър

Едва ли някой ще успее да избяга напред в състезанието, смята Уебър

37
0
Марк Уебър

Марк Уебър смята след първите свободни тренировки на пистата Силвърстоун, че шансът някой да избяга напред в Гран при на Великобритания е много малък.

Първата петъчна сесия не бе от никаква полза за отборите от Формула 1 заради непрекъснатия дъжд. В нея записаха времена само половината пилоти и не бяха събрани почти никакви данни. Всичко за вършене остана за следобед.

Опитахме да свършим колкото се може повече работа за 90 минути – коментира Уебър. – Карах и с двата типа гуми, както и с различни количества гориво, така че сесията бе доста натоварена за екипа. В крайна сметка извлякохме максимална полза. Със Себ бяхме с различни смеси и натрупахме нужната ни за състезанието информация. Според мен надпреварата ще е доста трудно и честно казано, едва ли някой ще успее да избяга напред.

Себастиан Фетел остана с трето време от втората тренировка и се нареди веднага зад съотборника си.

Смятам, че като цяло можем да сме доста доволни, беше добър ден. Ясно е колко важно бе да караме на сухо, тъй като за неделя не се очаква да вали. Сега трябва да видим какво можем да подобрим, какво са свършили съперниците и утре ще знаем малко повече. Днес правихме и къси, и дълги серии. За последната свободна тренировка утре трябва да решим върху кое искаме да се съсредоточим – подготовка за квалификацията или състезанието – сподели той.