Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Екълстоун: 100% съм сигурен, че няма да имаме грижи в Бахрейн

Екълстоун: 100% съм сигурен, че няма да имаме грижи в Бахрейн

35
0
Бърни Екълстоун

Бърни Екълстоун отново повтори, че Формула 1 ще се върне тази година в Бахрейн за надпреварата, насрочена за април, допълвайки, че е получил и положителни реакции на коментарите си за ситуацията в страната.

Миналата седмица се навърши година от началото на политическите протести, довели до сериозно влошаване на обстановката в кралството и до отмяната на кръга от Гран при през 2011 г. Репортажи за продължаващи сблъсъци на граждани и полиция, както и за нападения над чужденци, върнаха дискусията разумно ли е F1 да ходи в Бахрейн на дневен ред. Управляващият търговските права на спорта е убеден, че всичко там е наред.

Билетите за състезанието влязоха в продажба в началото на настоящата седмица. А на поредния въпрос дали се притеснява от нещо в Бахрейн, Бърни бе категоричен:

Изобщо не. Никой не казва, че няма да ходим или че не искаме да отидем, или нещо подобно. Всичко са доста положително настроени. Обясних на всички отбори, че няма никакъв проблем. 100% съм сигурен и няма да има грижи. Убеден съм, че хората там ще се постараят – като предохранителна мярка – нищо да не се случи – добави англичанинът.

През 2011 г. организаторите на Гран при на Бахрейн платиха цялата си такса на Екълстоун, въпреки че в крайна сметка там нямаше състезание. Парите, дължими по принцип за правото да са домакини на кръг от Формула 1, плюс тези за привилегията това да е първото състезание в календара, възлизат на близо 40 млн. долара. Бърни коментира, че предложил на бахрейнците да им върне сумата, но те заявили, че няма проблем за това.