Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Екълстоун: Алонсо-Райконен е класическа комбинация, която щеше да допадне на Енцо Ферари

Екълстоун: Алонсо-Райконен е класическа комбинация, която щеше да допадне на Енцо Ферари

38
0
Бърни Екълстоун,Фернандо Алонсо

Пилотският тандем Фернандо Алонсо – Кими Райконен е класическа комбинация, която щеше да допадне на Енцо Ферари, смята Бърни Екълстоун. Според управляващия търговските права на Формула 1 ще е истинско забавление да се наблюдава представянето на двамата състезатели във Ферари.

Райконен се върна в Скудерията след две години в Лотус и вече работи в базата в Маранело на симулатора там. Събирането му с Алонсо се обсъжда вече няколко месеца, като дори президентът на Ферари Лука ди Монтедземоло призна, че е рисковано. Маркизът обаче допълни, че той работи в F1 от 70-те години и в този спорт абсолютно всичко носи известен риск.

Мислех, че Ферари ще спечелят титлата през 2013 г. и нямам обяснение защо не бяха конкурентоспособни. Алонсо при всички случаи караше добре. Дали имаше право да критикува отбора? Да. Сега прахът се слегна и ще видим един различен отбор на Ферари през 2014 г. Алонсо-Райконен е класическа комбинация, която щеше да допадне на Енцо Ферари. Ще е интересно с тези двамата. Ако Кими кара така, както го правеше много пъти през 2013-та, то Алонсо ще бъде още по-мотивиран. Но на Ферари всъщност им е необходим наистина добър автомобил. Иначе няма за какво да говорим – заяви 83-годишният англичанин пред Гадзета дело Спорт.

Според Бърни двигателите ще са решаващи в битката за титлата през предстоящия сезон, но и късметът ще има роля в борбата.

Няма гаранция, че най-добрият пилот ще вземе короната. Първото място ще е за най-големия късметлия. В момента нямам фаворит – допълни Екълстоун.

Англичанинът чака в началото на новата година да разбере дали в Германия ще има процес срещу него. Същевременно във Великобритания се очаква присъда до два месеца по делото, заведено от Constantin Medien за измама и пропуснати финансови ползи.