Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Екълстоун арестуван в Бразилия заради опит да се качи на самолет с...

Екълстоун арестуван в Бразилия заради опит да се качи на самолет с пистолет

1964
0
Бърни Екълстоун
Бърни Екълстоун; снимка: Майкъл Потс

Бърни Екълстоун е бил арестуван в Бразилия заради опит да се качи на борда на частен самолет с пистолет. 91-годишният британски милиардер, който управлява Формула 1 в продължение на четири десетилетия, тръгнал да се прибира от родината на съпругата си Фабиана. Семейството има имение, плантация за кафе и участие в различни други бизнеси в страната.

Граничният контрол е открил при проверка с рентген на багажа на Екълстоун нерегистриран LW Seecamp .32. Това е довело до арест, след като Бърни заявил, че пистолетът е негов, но не знаел, че е в куфара му. Впоследствие властите разгледали случая и определили гаранция, която 91-годишният британски гражданин платил и бил освободен. На Екълстоун му разрешили също така да се качи на самолета и да отлети за Швейцария, където живее с Фабиана и сина им Ейс, който през юли ще навърши 2 години.

По време на това посещение в Бразилия Екълстоун посетил състезание с туристически автомобили на пистата Интерлагос. Там се е видял с бившия пилот Фелипе Маса. Бразилецът доскоро бе президент на картинг комисията на ФИА. Съпругата на Бърни Фабиана пък е вицепрезидент на ФИА за региона на Южна Америка. Тя е част от екипа на Мохамед бин Сулайем, който бе избран за президент на федерацията миналия декември.