Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Екълстоун е готов да удължи договора на Бахрейн с 5 години

Екълстоун е готов да удължи договора на Бахрейн с 5 години

23
0
Бърни Екълстоун

Договорът за домакинство на старт от Формула 1 на пистата Сахир в Бахрейн може да бъде удължен с още 5 години, заяви управляващият търговските права на F1 Бърни Екълстоун. Настоящият контракт изтича през 2016 г., но англичанинът е готов да го преподпише, защото е доволен от работата, която вършат организаторите на състезанието.

Усещам, че те вършат страхотна работа и ние сме повече от щастливи да им предоставим нов договор за пет години. Не виждам никакви проблеми – коментира Екълстоун.

Председателят на пистата Зайед Алзаяни е категоричен, че интересите на организаторите за домакинство на състезания от Формула 1 са в дългосрочен план и се надява нов договор да бъде подписан още през 2013 г.:

Все още имаме контракт до 2016 г., но очевидно желаем да гледаме отвъд това. Не сме започнали преговори. Определено имаме намерения. Ангажирани сме към спорта, бяхме първото състезание в Близкия изток. Наричаме себе си дома на моторните спортове в Близкия изток. Истински вярваме в смисъла на тези думи. Заради това сме тук в дългосрочен план и искаме да сме познати като „приятелското състезание“. Надяваме се, че можем да подпишем нещо тази година.

Преди началото на тазгодишното състезание в Бахрейн Алзаяни също така изказа желанието си Бахрейн да е домакин на първата надпревара за сезон 2014. Отговорът от страна на Екълстоун бе, че ще обмисли предложението. Организаторите също биха искали на Сахир да се проведе последният предсезонен тест. Идеята е по този начин да се улесни логистиката, тъй като след финалните тренировки част от оборудването може да остане на трасето за началната надпревара.

Друг стремеж на Алзаяни е подобаващо отпразнуване на десетото юбилейно състезание през 2014 г. Една от идеите е то да се проведе през нощта, но председателят на Сахир коментира, че това не е единствената им възможност и все още обмислят вариантите.