Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Екълстоун готов да даде 35 млн. паунда за Гран при в Лондон

Екълстоун готов да даде 35 млн. паунда за Гран при в Лондон

38
0
Бърни Екълстоун

Бърни Екълстоун бил готов да плати до 35 милиона британски лири за провеждане на състезание по улиците на Лондон, твърди публикация в английския вестник Таймс. Плановете за старт в столицата на Обединеното кралство трябва да бъдат оповестени официално съвсем скоро, като в конфигурацията са включени някои емблематични за града места като парламента, площад Трафалгар и т.н.

Смята се, че е възможно изграждане на 5,12-километрово трасе и надпреварата да се наблюдава от около 120 000 зрители. Според първоначалните изчисления подобно събитие може да генерира до 100 млн. паунда приходи за местната икономика.

Помислете какво би направил един старт за туризма. Би било фантастично, чудесно за Лондон и прекрасно за Англия. Много по-добро от Олимпиадата – е цитиран Екълстоун в публикацията. – Може би ще участваме и с пари в проекта така, както стоят нещата. Ако получим одобрение и всичко е наред, мисля, че можем да го направим.

Подготовката на трасето щяла да отнеме пет дни и три след самото състезание за връщане на инфраструктурата към обичайната й конфигурация. Въпросът е може ли Лондон да понесе нещо такова, като се има предвид, че има сериозни проблеми с трафика и задръстванията.