Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Екълстоун готов за сделка с Монца, но…

Екълстоун готов за сделка с Монца, но…

31
0
Бърни Екълстоун

Бърни Екълстоун заяви, че е готов да поднови договора на италианската писта Монца и след 2016 г. За това обаче имало определени условия, които британецът поставил на италианците.

„Организаторите знаят, какво трябва да направят и аз съм готов да подновя договора, ако разбира се те изпълнят рамковите условия, на които отговарят и другите европейски състезания“, заяви Екълстоун пред Sky Italia.

Организаторите на Гран при на Италия се оплакаха наскоро, че липсват сигнали от Екълстоун, какви точно условия трябва да изпълнят, за да получат нов договор. За англичанинът обаче те били пределно ясни от много време насам.

„Още преди няколко години говорих с тях и им обясних, какви са условията. Те единствено трябва да се съобразят с тях, да подпишат договора и да спазват условията.“

Екълстоун дори бил с химикал в ръка.

„Аз държа химикалката, просто ни трябва екземпляр, който да подпиша и това е всичко.“

Преди една седмица обаче Екълстоун звучеше всичко друго само не и толкова убедително.

„Не смятам, че можем да подпишем договор. Старият от комерсиална гледна точка е пълен провал. След 2016 г. ще си кажем довиждане“, заяви Бърни преди седмица. Сега обаче той признава, че не иска да загуби това състезание.

„Но ние все пак трябва условията да бъдат съобразени с тези на другите надпревари в Европа. Не става дума за това, че Монца ще бъде изхвърлена от календара, но договорът им изтича и все още нямаме сделка. Не мога да дам оценка, но ще се опитаме да стигнем до съгласие.“

В Италия бяха шокирани от изявленията на Екълстоун от миналата седмица и обещаха, да направят подобрения по трасето за следващата година. Инвестицията щяла да бъде минимум €10 млн. Според слуховете трасето в Муджело било готово да замести легендарната писта в кралския парк.