Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Екълстоун: Хамилтън и Верстапен са наравно като каране, но Люис може да...

Екълстоун: Хамилтън и Верстапен са наравно като каране, но Люис може да разчита на по-добър отбор

2808
0
Люис Хамилтън, Макс Верстапен
Люис Хамилтън и Макс Верстапен; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Люис Хамилтън лесно ще спечели осмата си световна титла във Формула 1, ако не се случи нещо странно, смята Бърни Екълстоун. Той обясни пред швейцарския вестник Блик, че според него Макс Верстапен е на нивото на англичанина като каране, но седемкратният шампион може да разчита на по-добър отбор.

„В спорта отново има двама пилоти на едно ниво, както бе по времето на [Аертон] Сена и [Ален] Прост. За съжаление трябва да разбия надеждите на феновете на нидерланския боец, защото Хамилтън кара по-добре от всякога. Благодарение и на Верстапен Люис в момента е безгрешен, спокоен и умен. Не се забърква в проблеми, винаги оставя на съперника си пространство и има респект. Личният и професионалният живот на Люис са балансирани. Всичко това го прави още по-силен в кокпита.“

„Макс може да е наравно с него като каране, но Люис винаги може да разчита на по-добрия отбор, по-издръжливото оборудване. Ако не се случи нещо странно, Хамилтън лесно ще стане шампион за осми път“, заяви Екълстоун

Междувременно 90-годишният англичанин успя да си промени мнението за съботните спринтови надпревари. Наскоро той каза, че най-важно от всичко е отсъствието на елемента с обърната стартова решетка. Сега обаче нарече спринтовете „пълна глупост“.

„Начинът, по който подредиха нещата, е пълна глупост. Ако победителят в спринта взима точки и е на първа позиция (за Гран при-то), това няма да отрази реално кой е най-добрият пилот. Моята оригинална идея бе първият в спринта да взима, да речем, 10 точки, но след това да стартира от може би 10-та позиция. Тогава биха се видели истинските му качества, когато трябва да се бори и стигне до трето място например“, каза Бърни.