Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Екълстоун: Мик Шумахер да забрави Формула 1 и да се бори за...

Екълстоун: Мик Шумахер да забрави Формула 1 и да се бори за победи в някой друг шампионат

9039
0
Мик Шумахер
Мик Шумахер; снимка: Хаас

Мик Шумахер трябва да забрави Формула 1 и да търси реализация в някоя друга категория на автомобилния спорт, заяви Бърни Екълстоун. Бившият управляващ спорта сподели пред RTL, че според него синът на седемкратния световен шампион Михаел Шумахер няма да остане в Гран при. Смята се, че от Хаас ще привлекат на негово място по-възрастния, но много по-опитен Нико Хюлкенберг.

„Възрастта няма значение. Нещата опират не до години, а до психология. Хуан Мануел Фанджо е започнал кариерата си на възраст, когато тези на други приключват. Не мисля, че Мик ще остане във Формула 1. Хората са разочаровани от представянето му. Не знаем дали причината е в него или в слабия отбор, но сега едва ли ще получи покана от силен тим. Затова и кара там, където е в момента“, коментира Екълстоун.

„Може би трябва да забрави за Формула 1 и да се съсредоточи в други категории на автомобилния спорт. Основният му проблем е твърде известното име. Мик се опитва доколкото е възможно да кара според фамилията си и с това са свързани всичките му грижи. Да забрави за Формула 1 и да се бори за победи в някой друг шампионат“, каза още 92-годишният британски милиардер

„Дали влиянието на семейството и мениджъра му е твърде голямо? Според мен му е нужен човек, който умее да изслушва в трудни моменти. Някои хора нямат потребност от това. Ако хвърлите [Макс] Верстапен в дълбокото, той ще оцелее, дори да не е можел да плува преди това“, заключи Бърни.

До края на сезон 2022 се очаква от Хаас да съобщят решението си за това кой ще кара в екипа догодина. Гюнтер Щайнер многократно посочи, че отборът няма бърза работа и търси максимално добър вариант. През последните седмици се появиха дори по-екзотични предположения като това на Ралф Шумахер, че в Хаас може да решат да освободят Кевин Магнусен например. Според чичото на Мик германецът е по-постоянният пилот на американския тим от Силвърстоун насам. Затова и според него всичко било възможно.