Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Екълстоун: Може би пак се нуждаем от тип като Джеймс Хънт

Екълстоун: Може би пак се нуждаем от тип като Джеймс Хънт

50
0
Бърни Екълстоун,Марио Андрети

В историята на Формула 1 е имало мнозина прекрасни пилоти, но някои от тях правеха впечатление не само на пистата, но и извън нея. Последният ексцентрик бе Еди Ървайн, но той определено отстъпва в доста отношения на световния шампион от 1976 г., Джеймс Хънт. В днешно време подобни типове липсват и според Бърни Екълстоун появяването на подобен определено няма да навреди на спорта.

„Може би отново се нуждаем от някой като Джеймс Хънт“, заявява 82-годишният англичанин пред Autoweek. „Бяхме близки и имам чудесни спомени от съвместни преживявания. Подобни личности са рядкост, той бе единствен по рода си.“

С поведението си в момента единствено Райконен до някаква степен напомня с изпълненията си на Хънт и не случайно оцветяването на шлема му в Монако бе посветено на неговия идол. Наскоро трикратният шампион Джеки Стюърт изрази мнение, че днешните пилоти са прекалено затворени в своя свят в сравнение с предшествениците си от 60-те и 70-те години на миналия век.

„Времената се променят и това е нормално. Тогава всичко бе различно, защото пилотите поемаха повече риск при качването си в колите и може би това ги правеше различни. Не може да се сравняват различните ери във Формула 1. Във всяка от тях има добри и лоши страни, но определено миналото не ме кара да чувствам носталгия.

Тимовете и спонсорите в момента натоварват пилотите с повече отговорности и може би затова те сега са по-предпазливи. Във всяко нещо когато парите се увеличат се превръща в бизнес и ограничава удоволствието.“