Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Екълстоун: Не искам Ред Бул да доминират отново

Екълстоун: Не искам Ред Бул да доминират отново

38
0
Бърни Екълстоун

Управляващият търговските права на Формула 1 Бърни Екълстоун се надява Ред Бул да не доминират отново в Гран при след двете поредни титли на Себастиан Фетел. Англичанинът бе на посещение през уикенда на ски спускането от световната купа за мъже в Кицбюел на пистата Щрайф, където на въпроса на Залцбургер Нахрихтен дали немският пилот пак ще спечели титлата, той заяви:

Надявам се, че не! Ред Бул, разбира се, отново ще са в битката. Но бих предпочел борбата за титлата да продължи до края на сезона.

Според Бърни най-важното нещо е отделните надпревари да са вълнуващи, тъй като смята, че телевизионните зрители търсят повече шоу в индивидуалните стартове.

Не искам Ред Бул да доминират отново по същия начин, но се страхувам, че това въпреки всичко ще се случи – продължи 81-годишният британец. – Затова възлагам надеждите си на плещите на Марк Уебър. През настоящата година той ще е в ситуация, в която ще може да демонстрира повече таланта си. Ще се изненадам, ако Мерцедес не спечелят победа през сезона. Що се отнася до Ферари, то мога само да се надявам на значителен прогрес при тях. [Фернандо] Алонсо е суперталантлив и заслужава перфектен автомобил. В Макларън изненадата бе [Дженсън] Бътън, тъй като се пребори с [Люис] Хамилтън миналия сезон – допълни Бърни.

Англичанинът не веднъж е демонстрирал особено добро отношение към Фетел. Той дори отиде в бокса на Ред Бул да го успокоява след единственото отпадане на германеца в Абу Даби. Тогава спукана гума във втория завой след старта на надпреварата извади шампиона от състезанието и камерите проследиха Бърни, който лично се появи в гаража и каза няколко окуражителни думи на Себастиан.