Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Екълстоун не планира да се оттегля скоро

Екълстоун не планира да се оттегля скоро

73
0
Бърни Екълстоун,екълстоун

Независимо, че другата седмица Бърни Екълстоун ще празнува 80-тия си рожден ден, британецът изобщо не мисли за оттегляне.

Милиардерът играе основна роля в комерсиалния възход на Ф1 още от 1978-ма година, като в последните години вниманието му е насочено главно върху това да осигури нови пазари за спорта, един от които например е и Южна Корея, където следващия уикенд ще се проведе първата в историята на страната Гран при.

Много хора смятат, че вече е дошло времето, в което Екълстоун трябва да се оттегли от активна дейност и да се отдаде на харчене на милиардите си, но самият той наскоро заяви, че изобщо няма такова намерение.

„Ако спра да работя, повече няма да мога да решавам проблеми. А ако не решавам проблеми, ще започне началото на края. Затова продължавам да работя. А и обичам да го правя.

А що се отнася до евентуалния ми наследник – нямам представа кой може да бъде той. Вероятно трябва да се огледат за още някой дилър на коли на старо“, каза Екълстоун в интервю за изданието Bild am Sonntag.