Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Екълстоун не се притеснява за провеждането на Гран при на Русия

Екълстоун не се притеснява за провеждането на Гран при на Русия

19
0
Бърни Екълстоун

Бърни Екълстоун не се притеснява за провеждането на Гран при на Русия с оглед трагедията, случила се с полет MH17 на малайзийските авиолинии.

Не виждам никакви проблеми с това. Те (Русия – б.р.) не бяха ли на световното (по футбол)? Човек би помислил, че щяха да се пробват да спрат, нали? Както казах, не се намесваме в политиката. Имаме договор с тях (с организаторите на старта в Сочи – б.р.) и знаем, че те ще го изпълнят. Ние ще сторим същото – заяви управляващият търговските права на Формула 1, цитиран от Адам Купър.

Въпросът относно провеждането на Гран при на Русия се задава от доста време, още във връзка с усложнената политическа обстановка в Украйна. Станалото с полет МН17 отприщи опасенията на наблюдатели относно надпреварата от F1, както и изобщо върху събития с подобен характер в района.

Смята се, че състезанието е особено сериозен случай заради близката подкрепа за провеждането му на руския президент Владимир Путин. Твърди се също така, че отделни спонсори на отбори – като Петронас на Мерцедес например – се притесняват от факта, че реално ще рекламират в рамките на надпреварата.

На въпрос дали подкрепата на Путин за проекта би привлякла внимание, Екълстоун заяви:

Доколкото аз лично съм засегнат, не. Не би трябвало да спекулираме какво ще стане. Ще изпълним договора си. Господин Путин ни подкрепя много и изключително услужлив, ние ще се държим по същия начин.