Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Екълстоун не смята, че Мерцедес ще се оттеглят от F1

Екълстоун не смята, че Мерцедес ще се оттеглят от F1

39
0
Бърни Екълстоун

Бърни Екълстоун не смята, че Мерцедес ще се оттеглят от Формула 1 заради неразбирателството относно бъдещия договор Конкорд. Според последните информации акционерите на концерна ще гласуват в края на тази година дали участието в Гран при да продължава.

Определено се съмнявам, че Мерцедес ще напуснат. В момента са разстроени, защото смятат, че не получават същото отношение като Ферари. Ние обаче ги третираме точно по същия начин и именно в това е проблемът. Търговските договорки на екипите се базират на участието им в F1 и постигнатите в тези периоди резултати. За съжаление Мерцедес са тук едва от няколко години – коментира Екълстоун.

Мерцедес и Рос Браун са недоволни от факта, че според подготвяното ново споразумение Ред Бул ще получават повече пари, Ферари вече взимат такива (заради факта, че участват в спорта от самото му създаване), а сега на двата екипа и Макларън са предложени и места в борда на директорите. Президентът на Скудерията Лука ди Монтедземоло и австрийският милиардер Дитрих Матешиц ще са в ръководството, но все още не е ясно кой от Уокинг ще се присъедини към тях.

Не мисля, че са решили кой да заеме мястото. Предполагаше се, че тъй като хората от Бахрейн са с контролния пакет акции, ще получат тази привилегия. Но не знам и честното казано, не ме интересува кой точно ще е. Не сме казвали, че трябва да е точно определен човек. Аз лично си помислих, че може да е господин [Рон] Денис – обясни Бърни.

След това англичанинът допълни, че Мерцедес са изтървали шанса си да не се намират в настоящата позиция.

Те можеха да вземат Макларън преди няколко години и ако го бяха направили, нямаше да са в сегашното положение. Честно казано, повечето хора очакваха точно такова действие от тях – каза още той.