Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Екълстоун: Няма проблем в Бахрейн, някакви хлапета са се сблъскали с полиция

Екълстоун: Няма проблем в Бахрейн, някакви хлапета са се сблъскали с полиция

52
0
Бърни Екълстоун

Бърни Екълстоун взе отношение по набиращата скорост дискусия разумно ли е Формула 1 да ходи в Бахрейн към края на април тази година, за когато е насрочена надпреварата в близкоизточното кралско. Управляващият търговските права на спорта за пореден път бе категоричен, че няма планове за отмяна на старта, както и че според него всъщност там няма кой знае какви проблеми.

Единствената ми информация е, че някакви хлапета са се забъркали в проблеми с полицията. Планираме да отидем там. Винаги съм казвал, че ако ще се случва някаква драма, то тя ще е в деня на годишнината от събитията. Хората там изглеждат уверени, че със състезанието след два месеца всичко ще е наред – заяви Екълстоун пред британския Телеграф. – Отборите въобще не са притеснени. Струват ми се щастливи, че всичко ще се проведе без проблеми. Миналогодишното решение да не ходим бе доста по-лесно за взимане, но от тогава досега много неща се промениха.

Вчера се навърши година от началото на протестите в Бахрейн, където демонстранти призовават за демократизиране на страната. Във Великобритания политически групи призовават за различни групи, едните са за преосмисляне на ситуацията, другите – за провеждане на състезанието. Организаторите в Бахрейн пък са наели бивш високопоставен служител на английската полиция, който да помага със сигурността на пистата. Джон Йейтс определи наскоро случващото се по улиците на столицата Манама и други населени места като вандализъм, бунтове, актове на разрушение, съсипващи икономиката.

Бърни твърди също така, че каквото и да е решение за Бахрейн ще бъде взето единствено след преценка сигурността на всички в Гран при. 81-годишният англичанин е категоричен и че Формула 1 не е политически спорт и съответно няма да се забърква в политически разправии.