Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Екълстоун обвини адвокатите за това, че новият Конкорд не е подписан

Екълстоун обвини адвокатите за това, че новият Конкорд не е подписан

29
0
Бърни Екълстоун,Жан Тод

Бърни Екълстоун обвини адвокатите за това, че новият договор Конкорд все още не е подписан. Управляващият търговските права на Формула 1 има индивидуални търговски споразумения с отборите в спорта, но контрактът, постановяващ отношенията между трите страни в Гран при (екипите, ФИА и собственика на търговските права).

Според 82-годишния англичанин не парите са проблем, а неразбирателството между различните екипи адвокати, които оформят договора. Предишната версия на Конкорд-а изтече в края на 2012 г. и първите стартове от настоящия сезон се провеждат без тази допълнителна регулация. Бърни допълни също така, че ФИА не спъва подписването, каквито предположения имаше преди време.

Правим каквото трябва със споразумението Конкорд. Парите са договорени. Финансовата страна – като никога – не е проблем. Задържането като цяло е причинено от адвокати. Едните написват нещо, другите се намесват с: „Не смятаме, че това трябва да е формулиран така, необходимо е да е по този начин“. После третите се обаждат с: „Не съм сигурен за това“. ФИА ни сътрудничат изцяло. От тяхна страна няма никакви грижи – обясни той пред ESPN.

Екълстоун освен това изрази подкрепата си за Жан Тод, който ще кандидатства за втори мандат като президент на ФИА.

Тод върши това, което трябва като президент на федерацията. Грижи се за всички национални федерации. Не си вре носа във Формула 1, което е добре – допълни Бърни.