Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Екълстоун одобри плановете за подобрения на Интерлагос

Екълстоун одобри плановете за подобрения на Интерлагос

110
0

Бърни Екълстоун одобри плановете за подобренията по пистата Интерлагос в Сао Пауло, където се провежда Гран при на Бразилия.

Управляващият търговските права на Формула 1 изисква сериозно обновяване на питлейна и боксовете, както и на други неща по инфраструктурата, за да влезе трасето в изискванията.

Бразилският вестник О Естадо де Сао Пауло съобщи, че плановете са били представени в сряда тази седмица в лондонския офис на Екълстоун. Според публикацията одобрението му означава, че Интерлагос (чието официално име е „Хосе Карлос Паче“) ще запази надпреварата и след 2014 г., когато изтича настоящият договор на организаторите. Смята се, че състезанието ще продължи да се провежда там поне до 2020 г.

В Бразилия ще е следващото световно първенство по футбол и Олимпийските игри през 2016 г. От дълго време вярвам в страната – ние ходим там от 1972 г. Бъдещето на Формула 1 в Бразилия зависи от подобренията на Интерлагос. Горепосочените две събития са страхотна възможност да се отдели внимание и на трасето. Не искам отборите повече да ме питат защо се състезават на най-лошата писта в шампионата – коментира наскоро Екълстоун.

Според предложението на организаторите питлейнът, боксовете и старт-финалната права трябва да се преместят на дългата права след завоите Сена-S и Курва до Сол.