Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Екълстоун: Отборите ще са в Бахрейн, няма проблем с тях

Екълстоун: Отборите ще са в Бахрейн, няма проблем с тях

23
0
Бърни Екълстоун

Бърни Екълстоун е категоричен, че всички отбори във Формула 1 го подкрепят и ще пътуват за Бахрейн следващия месец за надпреварата в страната. Англичанинът твърди също така, че това ще е само добро за държавата, където вече повече от година няма политическа стабилност.

Гран при на Бахрейн бе отменена миналата година, въпреки което организаторите платиха домакинската си такса, възлизаща на около 40 млн. долара (включително утежнението за привилегията да са първи старт от сезона). Въпросът дали е разумно да се пътува до там се обсъжда от известно време и управляващият търговските права на спорта поддържа тезата, че няма нищо притеснително.

Стартът е насрочен за 22 април, а миналата седмица ФИА публикуваха изискванията за вадене на визи и подробности, касаещи представителите на медиите. Това се приема като знак, че и световната федерация подкрепя твърдо провеждането на състезанието.

Трудно е да се разбере точно какво е политическото положение в страната, но същото важи и за останалата част от света, както се вижда. Но отборите ще са там, искат да са там – заяви Бърни в интервю за Скай Спортс. – Досега никога не сме имали проблеми в Бахрейн и искрено се надяваме тази година да е същото. Дали надпреварата е нещо добро за държавата? Лично аз вярвам, че да. Наистина го вярвам.

Стартът от Формула 1 е най-голямото спортно международно събитие в кралството и Екълстоун смята, че то ще задържи вниманието върху Бахрейн.