Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Екълстоун подкрепи Путин по въпроса за гей пропагандата

Екълстоун подкрепи Путин по въпроса за гей пропагандата

66
0
Бърни Екълстоун

Бърни Екълстоун заяви, че е напълно съгласен с президента на Русия Владимир Путин по отношение на гей пропагандата.

В страната бе прокарано законодателство, забраняващо разпространяването на така наречената гей пропаганда сред малолетни. То, както и отношението към хората с хомосексуална ориентация, бяха повод за ожесточени дискусии и критики.

Той (Путин – б.р.) не е казва, че не е съгласен [с хомосексуалностто], а просто, че не иска тези неща да са публични за аудитория под 18 години. Напълно съм съгласен с това схващане. Ако проведете проучване в световен мащаб, ще откриете, че 90% от планетата също е съгласна – заяви управляващият търговските права на Формула 1 в интервю за CNN.

83-годишният англичанин се среща няколко пъти с Путин до подписването на договора за провеждане на Гран при на Русия. Надпреварата ще се състоя през октомври в Сочи, където в момента текат Зимните олимпийски игри. Според Бърни Русия е свършила първокласна работа с подготовката и строежа на трасето, както и се е справила супер с домакинството на олимпиадата. Той смята, че Путин заслужва по-голямо признание:

Възхищавам му се много, както и на куража му да казва каквото мисли. Думите му може да не допадат на някои хора, но това е положението. Той така вижда света и според мен е напълно прав.

Днес в Лондон бе произнесена присъдата срещу Екълстоун по делото, заведено от Constantin Medien в Лондон. И докато крайният резултат е положителен за него, то заключенията на съдия Нюи далеч не са приятни за Бърни, тъй като бе заявено, че сделката за продажбата на F1 акциите на CVC Кепитъл Партнърс е корумпирана, той е платил подкуп и освен това не е надежден и честен свидетел. Във връзка точно с поредицата съдебни действия срещу Екълстоун все по-често се говори за негов наследник в Гран при. Самият той твърди, че е трудно да се прецени какви качества са необходими, за да се върши работата му:

Нямам представа какво е нужно. Все едно да кажете, че ни трябва някой, който да замести Франк Синатра, разбирате ли? Никога не знаеш съвсем точно, докато не започнат да вършат работата. За да си на висока позиция в Китай или Япония, трябва да си по-възрастен и от мен, а хубавото нещо е, че не се задържаш на тези постове кой знае колко!

Що се отнася до промяната в техниката на болидите от Формула 1, то Екълстоун изразява отново недоволството си. Той не бе съгласен с въвеждането на новите агрегати и още преди края на първия предсезонен тест на Херес заяви, че ситуацията е пълен фарс.

Изобщо не съм доволен от звука на новите мотори. Не звучат като F1, но това е моето мнение. Да изчакаме и да видим какво мисли публиката. Що се отнася до двойните точки, то причината за тях е проста. При настоящата подредба на календара шампионатът може да е приключил до септември. Защо да обезценяваме нещата шест старта преди края? Хората ще следят постоянно всичко, за да видят кой в крайна сметка ще е на финала. Ако спечелиш последните три надпревари, може да вземеш шампионата. Напълно нов сценарий – каза още Екълстоун, повтаряйки идеята си двойни точки да се дават във финалните три състезания, а не само в последния старт.