Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Екълстоун подкрепя връщане на Маникур в календара за 2013 г.

Екълстоун подкрепя връщане на Маникур в календара за 2013 г.

19
0
Бърни Екълстоун

Бърни Екълстоун смята, че Гран при на Франция може да се върне в календара на Формула 1 още за 2013 г., за да заеме мястото, което бе запазено за старт в Ню Джърси.

Управляващият търговските права на Формула 1 вече заяви, че планираната втора надпревара в САЩ няма да се състои догодина. Тя присъстваше в предварително одобрения календар и сега има свободен слот.

При това положение Екълстоун спомена Франция като възможност да заеме мястото. Изгледите в страната отново да се провежда състезание изглеждаха по-сериозни точно преди смяната на властта там, но социалистите на Франсоа Оланд категорично отказаха да участват във финансирането на състезание. Френската автомобилна федерация започна разговори с Маникур и Пол Рикар, за да провери възможностите на двете трасета и бизнес плановете им, но досега няма новини за развитието на въпроса в тази посока.

Екълстоун обаче бил готов да сключи сделка с французите, заяви самият той пред Скай Спортс още в Индия. Сега англичанинът потвърди това си изявление с допълнението, че Маникур може да се появи в календара за 23 юни 2013 г.

Има смисъл, нали? – риторично попита Екълстоун. – Ако отиваме (във Франция), то ще е на Маникур – допълни той пред немското списание Ауто Мотор унд Шпорт.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.