Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Екълстоун предупреди F1 да внимава с Формула Е

Екълстоун предупреди F1 да внимава с Формула Е

1776
0
Бърни Екълстоун
Бърни Екълстоун, снимка: Марк Томпсън/Ред Бул Контент Пуул

Бившият бос на Формула 1 Бърни Екълстоун предупреди шефовете на Формула 1 да внимават с набиращата все по-голяма популярност Формула Е. Електрическият шампионат е в своя 5-и сезон, като състезанията са много интересни и непредвидими. До момента в сезон 2018/2019 г. имаме 6 различни победителя от 6 състезания.

„Искам в бъдеще Формула 1 да бъде по-добра, каза британският милиардер пред френското издание Auto Hebdo. – Не искам спортът да има проблеми. Наскоро говорих с шефа на един от отборите. Казах му във F1 да внимават с Формула Е.

Този шампионат може да привлече част от феновете на Формула 1. Хората в големите градове, където се провеждат състезанията, могат да си купят билети, които не са скъпи, за цялото семейство.“

В тази връзка Екълстоун заяви още, че много от почитателите на F1 са били отблъснати от нарастващата сложност на спорта.

„Не знам колко от тези, гледащи състезанията, разбират модерната Формула 1, каза още Бърни. – Разходете се из Китай сега и попитайте хората колко цилиндъра има двигателят, колко мотора могат да се използват за един сезон и с колко гориво разполагат пилотите за състезанието. Те няма да могат да ви отговорят на тези въпроси.“

Според Екълстоун също така е напълно възможно Мерцедес да не постигне споразумение с Либърти Медия за правилата от 2021 г. И да напусне спорта, като премине изцяло във Формула Е. Немският концерн ще влезе със свой заводски тим в шампионата от следващия 6-и сезон.

Бърни няма да присъства на състезание №1000 от шампионата. Той обясни, че миналия месец е имал хранително натравяне и още не е напълно възстановен. Затова ще гледа състезанието в дома си в Лондон. Британецът планира да посети състезанията в Азербайджан и Испания след това.