Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Екълстоун прекрати преговорите с Нюрбургринг

Екълстоун прекрати преговорите с Нюрбургринг

20
0
Бърни Екълстоун

Бърни Екълстоун прекрати преговорите си с организаторите от немската писта Нюрбургринг, твърди публикация в немския Дер Шпигел.

Трасето се намира в сериозни финансови затруднения, които бяха направени публично достояние. Предложението от там обаче не е било прието от управляващия търговските права на спорта.

– След подробен преглед на предложеното от Нюрбургринг не го приемаме за финансово осъществимо и затова прекратяваме преговорите – е цитиран Екълстоун от изданието.

Гран при на Германия се провежда на ротационен принцип на Нюрбургринг и Хокенхайм. Сега бе ред на първата писта да приеме надпреварата, планирана в календара за 7 юли, но това може и да не се случи. Говори се за вариант другото немско трасе отново да е домакин на старта, въпреки че той бе там и през 2012-а.

Уличната писта във Валенсия пък отпадна от календара и според запознати едва ли скоро ще се върне в Гран при. Причината бе високата цена, която се плаща за провеждане на кръг от Формула 1.

Само няколко месеца след емоционалната победа на Фернандо Алонсо (Ферари) там обаче ситуацията е отчайваща, пише испанският вестник Марка. Липсващо окабеляване, наводнени тунели за достъп и т.н. са само част от проблемите. В публикацията се споменава също така, че струващ два милиона евро мост понастоящем се използва единствено като покрив нощем от бездомници.