Начало Лайфстайл Екълстоун продава Куинс Парк Рейнджърс?

Екълстоун продава Куинс Парк Рейнджърс?

37
0
Флавио Бриаторе
снимка: Рено

Бърни Екълстоун обмисля да продаде дела си във футболния отбор Куинс Парк Рейнджърс според британската преса. Цената, за която англичанинът би се съгласил да се раздели с акциите си, възлиза на 100 млн. паунда.

80-годишният управляващ търговските права на Формула 1 вече заяви, че би се оттеглил и от ролята си в Гран при, ако Рупърт Мърдок поеме контрол над спорта. По отношение на футболния клуб обаче опцията за продажба зависи от съдружника му и бивш акционер в КПР Флавио Бриаторе. Бърни изкупи дела на италианеца миналата година и понастоящем е собственик на 62% от отбора.

Подобно действие за смяна на собствеността изглежда логично заради повишения интерес на американски и азиатски инвеститори в английския футбол. Стан Крьонке наскоро се сдоби с Арсенал (мажоритарен дял), а звездата от НБА Леброн Джеймс си напазарува част от Ливърпул.

Бриаторе обаче има опция да си вземе обратно акциите, ако Екълстоун иска да продаде дела. Твърди се, че се водят предварителни разговори. Англичанинът е убеден, че 100 млн. лири са добра цена, особено като се има предвид, че има вероятност КПР да се завърнат във Висшата лига.