Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Екълстоун: Сега Мик Шумахер трябва да забрави фамилията си и да се...

Екълстоун: Сега Мик Шумахер трябва да забрави фамилията си и да се развие като личност

2767
0
Мик Шумахер
Мик Шумахер; снимка: Алпин

Бърни Екълстоун започна 2023 г. с твърдението, че Мик Шумахер е сбъркал в коя академия да отиде, избирайки Ферари и приключва годината… със същото твърдение. 93-годишният британски милиардер сподели с RTL, че се надява присъединяването на пилота към Алпин в надпреварите за издръжливост ще му помогне да демонстрира качествата си. Бърни повтори, че според него Ред Бул е бил по-добрият вариант за сина на седемкратния световен шампион Михаел Шумахер.

„В Ред Бул например щяха да го разбират по-добре. Там щяха да му помогнат  и да го изведат напред. Сега Мик Шумахер трябва да се бори. Да се държи здраво за новата си програма и да демонстрира, че все още може да се представи на ниво“, коментира Екълстоун

„В най-добрия случай хората ще го видят и ще си кажат, че имат нужда от него. Няма да е като преди, когато той търсеше някой, който да го вземе заради името му. Сега е необходимо да забрави фамилията си и да се развие като личност“, продължи бившият собственик на търговските права на Формула 1.

„Да се надяваме, че отборите от F1 ще го забележат и ще си помислят: „Може би сбъркахме и ще му дадем още един шанс““, заключи Екълстоун

Екълстоун пропуска доста неща, свързани с академията на Ред Бул в твърденията си. В програмата, която все още се ръководи от Хелмут Марко, изискванията са изключително строги. За запазване мястото на който и да е пилот в нея важат единствено резултатите на писта. Мик Шумахер получи достатъчно време в малките категории, за да свикне, да си стъпи на краката и едва след това печелеше. В Ред Бул академията подобно нещо просто не е възможно.

Мик Шумахер изкара 2023 г. като резервен пилот на Мерцедес. Той търсеше начин да се върне във Формула 1 като титуляр. След като не успя, прие предложението на Алпин да стане част от екипа на бранда за състезанията за издръжливост. Той ще съчетава тези надпревари с ролята си на резервен състезател на осемкратните световни шампиони в Гран при.