Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Екълстоун ще предложи €1 млн. за информация за нарушаване лимита на бюджетите

Екълстоун ще предложи €1 млн. за информация за нарушаване лимита на бюджетите

54
0
Бърни Екълстоун

Бърни Екълстоун ще предложи награда от 1 милион евро за сигнали за нарушение ограничението на бюджетите, което трябва да влезе в сила от догодина.

Специална комисия на ФИА работи по изискванията, като те трябва да са готови до юни 2014-та. Горната граница ще е 200 милиона долара. Мненията относно това дали системата ще проработи обаче, са различни.

Досега ограничения на разходите се правеха чрез ограничаване часовете работа в аеротунелите, задължително двуседмично затваряне на заводите през лятото и т.н. Контролът обаче се осъществяваше от споразумение между отборите и от години се разпространяват слухове, че отделни екипи изобщо не спазват лимитите.

Обмислям план да дам 1 милион евро на всеки информатор, чийто данни се окжата верни. След това ще заявим на съответния отбор, че през следващата година ще губи точки от спечеления максимум. Да видим дали след това ще искат да мамят – заяви Екълстоун пред Дейли Експрес.

Наградата щяла да важи не само за хора от Формула 1, а за всеки човек с точна информация.

Бърни обясни също така, че има още много работа за вършене:

Одобрихме бюджетния лимит. Ще се случи. Всички се съгласиха на $200 млн. Онова, за което не е постигнато съгласие, е какво ще се включва в тези 200 милиона. И ако не решим всичко, то съм сигурен, че хората ще намерят начин да заобикалят изискванията. Няма да е леко.