Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Екълстоун смята, че Бриаторе трябва да е шеф на Ферари

Екълстоун смята, че Бриаторе трябва да е шеф на Ферари

1517
0
Бърни Екълстоун
Бърни Екълстоун, снимка: Ред Бул Контент Пуул

Бившият бос на F1 Бърни Екълстоун смята, че Флавио Бриаторе трябва да бъде шеф на Ферари. От началото на миналата година начело на Скудерията е Матия Биното, който замени Маурицио Аривабене.

Според мнозина специалисти обаче той не се справя добре с работата си на ръководител. През миналия сезон швейцарецът трудно контролираше пилотите си. В Русия например Фетел не изпълни отборните нареждания да пропусне Льоклер, а в Гран при на Бразилия двамата се удариха. Матия определи случилото се като недопустимо.

„Биното не е лидер, а инженер, каза Екълстоун в интервю пред Daily Mail. – Във Ферари имат нужда от някой, който да накара хората да разберат, че когато се каже нещо, то трябва да се случи.

Бих поставил Бриаторе да води Ферари. Той би направил това, което стори в Бенетон и Рено. Италианецът отмъкна най-добрите хора от другите отбори. Проблемът обаче е, че Флавио би накарал хората да си мислят, че Ферари му принадлежи.“

Екълстоун изрази своето мнение и по отношение на пилотите на Ферари

Той е известен с добрите си отношения с Фетел. Той обаче не му е спестил критиките миналата година, в която германецът отново допусна много грешки и бе по-бавен от Льоклер като цяло.

„Себастиан свърши зле работата си и аз му го казах, заяви още Екълстоун. – Той завърши на позицията, на която заслужаваше в шампионата (5-и). Във Ферари 100% фаворизираха Льоклер. Те се влюбиха в него и при това положение става трудно за другия пилот. Случилото се с Фетел в Канада (когато бе наказан с 5 секунди и загуби победата) също го притесни. Като цяло много неща се обърнаха срещу Себастиан.“

Според британския милиардер, Льоклер се справя добре и ще продължи така в следващите години. Той обаче смята, че в бъдеще едва ли ще видим нещо грандиозно от пилота от Монако.