Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Екълстоун спасява Форс Индия?

Екълстоун спасява Форс Индия?

22
0
база,завод,фабрика,Форс Индия

Новините за финансови проблеми на Виджай Маля продължават да се появяват, но в резултат на тях вече се разпространява слух, че тимът от Формула 1 Форс Индия може да се разпадне. Твърди се, че лично управляващият търговските права на спорта Бърни Екълстоун се е намесил, за да спаси екипа от фалит точно преди началото на сезон 2013 г.

Информацията е на италианското списание Italiaracing. В публикацията пише, че Екълстоун е задвижил план за спасението на Форс Индия. Във връзка със случващото се споменава името на Флавио Бриаторе и евентуално негово връщане в F1. Бившият шеф на Рено бе изхвърлен от спорта след скандала с уреждането на Гран при на Сингапур през 2008 г. Впоследствие той спечели обжалването си и получи правото да работи отново в F1 след 31 декември 2012 г. Досега Бриаторе не изявяваше желание да се връща в спорта, но с Екълстоун са наистина близки и англичанинът може да му окаже влияние в това отношение.

Изданието споменава и името на бившия шеф на отбора Колин Колес във връзка със ситуацията в тима от Силвърстоун. Той водеше екипа при превъплъщенията му в Спайкър, Мидланд и накрая Форс Индия. За последно бе начело на Испания Рейсинг, но напусна в края на 2011 г.

Положението на Маля никак не е добро. Авиокомпанията му Кингфишър не лети от миналата година заради неплатени задължения. Наскоро бе съобщено, че и частният самолет на индийския милиардер бил конфискуван, за да се покриват дълговете му.

Малко по-късно днес Italiaracing изтри публикацията относно Форс Индия от уебсайта си. Изпълняващият длъжността шеф на екипа Робърт Фърнли отрече пред motorsport-total.com появилите се твърдения и заяви, че е шокиран от спекулациите, приписвайки ги на безотговорни журналисти. В материала на тази уебстраница обаче се казва още, че според сериозни източници вече има оферта за купуването на Форс Индия и се изчаква реакцията на Маля и останалите съсобственици.