Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Екълстоун убеден, че британските данъчни няма да го разследват

Екълстоун убеден, че британските данъчни няма да го разследват

19
0
Бърни Екълстоун

Бърни Екълстоун е категоричен, че няма шанс британските данъчни власти да започнат разследване срещу него. Управляващият търговските права на Формула 1 освен това настоява, че няма от какво да се страхува – нито по отношение на делата си, нито по отношение на участието си в историята на немския банкер.

Явяването на Екълстоун в Мюнхен е насрочено за днес. Там той ще отговаря на въпроси относно трансфери за 44 млн. долара, преведени на Грибковски по време на последната продажба на търговските права на спорта. Англичанинът много държи да се разбере, че ще се яви в немския съд доброволно. Потенциалните последствия за него и бизнеса му от цялата история обаче далеч не са за подценяване. Бърни трябва да намери начин да се отърси от скандала, който се вихри вече почти година и името му неизменно е свързано с това на Грибковски, водейки до какви ли не слухове – включително че собствениците на правата от CVC Кепитъл Партнърс опитват да продадат Формула 1, за да не бъдат асоциирани с подозрителни сделки и отношения.

Няма да има разследване. Няма шанс. Те (британските данъчни власти – б.р.) вече прегледаха всичко, свързано с тръста и нещата са ясни по отношение на мен от около 2008 г. Ситуацията няма нищо общо с тях – заяви Екълстоун пред британския Телеграф.

Съдът в Мюнхен е получил 200 страници показания преди явяването на англичанина като свидетел. Бърни вече бе в Мюнхен преди няколко месеца за рутинен разпит преди началото на делото.