Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Екълстоун убеден, че процесът срещу него в Германия няма да се състои

Екълстоун убеден, че процесът срещу него в Германия няма да се състои

38
0
Бърни Екълстоун

Бърни Екълстоун е убеден, че процесът срещу него за даване на подкуп в Германия, насрочен за 24 април, изобщо няма да започне. 83-годишният англичанин е обвинен заради това, че е платил $44 млн. на бившия банкер Герхард Грибковски, за да манипулира продажбата на F1 акции към точно определен купувач – CVC Кепитъл Партнърс.

Мюнхенският съд, където трябва да се гледа делото, обяви, че то ще продължи от 24 април до 16 септември. На поредния въпрос дали се притеснява от задаващата се съдебна процедура срещу него, Екълстоун отговори:

На бас, че няма да стане… Различни неща се случват в живота и трябва да се справяш с тях.

Обвиненията срещу Бърни могат да доведат – в случай на осъдителна присъда – до затвор от 3 месеца до 10 години. Англичанинът упорито ги отхвърля, макар да призна, че е извършил плащането към Грибковски. Неговото обяснение обаче бе, че бившият банкер го заплашил да подаде информация към британските данъчни власти, която да му коства години проверки на компаниите му.

Междувременно шефът на Ред Бул Кристиан Хорнер за пореден път изрази подкрепата си за Екълстоун.

В момента Формула 1 има нужда от него повече от всякога. Той със сигурност е точния човек – заяви той по време на благотворителен търг на фотографии, направени от пилотите в Гран при.

Бърни продължава да управлява ежедневните дела в спорта. Той все пак напусна (засега) борда на директорите на компанията, занимаваща се с F1, след официалното обявяване на обвиненията. Британецът очаква и присъда по иска, заведен от Constantin Medien в Лондон.