Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Екълстоун: В Европа ще останат пет състезания

Екълстоун: В Европа ще останат пет състезания

57
0
Бърни Екълстоун

Едва пет състезания от Формула 1 ще останат в Европа в най-скоро време, смята управляващият търговските права на спорта Бърни Екълстоун.

Спортът от известно време се измества основно към Азия, където засега поне повечето домакини нямат проблеми с плащането на домакинските такси към Формула Уан Мениджмънт. Договорите обаче са убийствени и европейските трасета страдат неимоверно от непрекъснато покачващите се такси. Бърни, разбира се, не се вълнува от това и обича да повтаря, че има достатъчно държави, желаещи да са домакини на надпревари от F1.

Европа е хубаво място за туризъм и горе долу това е. Европа е свършена, тя е нещо от миналото – заяви 81-годишният англичанин. – Ограничението трябва е до 20 състезания. Така календарът обхваща почти цялата година, започва през март и приключва през ноември, а това е добре.

Той не се притеснява от факта, че изходът от световния шампионат тази година бе ясен много рано и в Япония само бе узаконена тоталната доминация на Себастиан Фетел и Ред Бул.

Е, тази година те бяха страшно бързи. Не мисля, че това е пагубно за спорта. Според мен хората идват да гледат всяко отделно състезание и не мислят толкова за целия шампионат. Но нямам представа дали догодина ситуацията ще е различна – допълни Бърни.