Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Екълстоун: Време е спекулациите да спрат, отборите са щастливи, че отиват в...

Екълстоун: Време е спекулациите да спрат, отборите са щастливи, че отиват в Бахрейн

40
0
Гран при на Бахрейн
снимка: Ферари

Време е спекулациите относно Гран при на Бахрейн да спрат, заяви управляващият търговските права на Формула 1 Бърни Екълстоун, след като се срещна с шефовете на отбори в F1. Англичанинът е уверил всички, че пътуването за близкоизточното кралство и пребиваването там е напълно безопасно.

По-рано тази сутрин ФИА пусна специално комюнике по въпроса и потвърди провеждането на бахрейнския старт. Шефовете и Екълстоун се събраха след това, за да обсъдят опасенията, предизвикани от политическата нестабилност в държавата.

Всички са щастливи. Нямаме никакви проблеми. Грижите са нещо, което медиите дискутират. Нямат никаква представа какво се случва. Това е проблемът – коментира в типичния си стил Бърни. – Надпреварата е в календара и ние ще сме там. Всички екипи са доволни, че отиват.

Организаторите на старта от местната автомобилна федерация държат всички шефове в Гран при и ФИА информирани относно ситуацията в Бахрейн.

Имаше достатъчно спекулации, достатъчно неща се изговориха. Мисля, че е време всичко това да спре и да изчакаме, за да се справяме с всичко по реда си – допълни Екълстоун.

От отборите изразиха удовлетворение от факта, че вече има ясна позиция от всички страни по отношение на четвъртия кръг от световния шампионат за 2012 г.

Несигурността бе най-объркващото нещо. За всички в падока е добре, че ще има състезания другата седмица в Бахрейн – заяви Кристиан Хорнер от Ред Бул.

Акционерът в Уилямс Тото Волф добави, че срещата с Бърни е преминала положително, а той самият смята, че получената информация е компетентна и достатъчно достоверна, за да не се притеснява за пребиваването си в Бахрейн.