Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Екълстоун за случая с Маса и 2008 г.: Нямам спомен да съм...

Екълстоун за случая с Маса и 2008 г.: Нямам спомен да съм давал интервюто

3102
0
Бърни Екълстоун
Бърни Екълстоун; снимка: Майкъл Потс

Бърни Екълстоун заяви, че не си спомня интервюто и репликите в него, вследствие на които Фелипе Маса реши да предприеме действия срещу Формула 1 и ФИА заради резултатите от световния шампионат през 2008 г. Адвокатите на бразилеца са изпратили на президента на F1 Стефано Доменикали и президента на ФИА Мохамед бин Сулайем т.нар. Letter Before Claim. В него се казва, че бившият пилот „е жертва на конспирация, извършена от хора на най-високо ниво в F1 заедно с ФИА и Формула Уан Мениджмънт“. Търси се компенсация. Според изложението Маса „не може да изчисли точно загубите си, но смята, че вероятно ще надхвърлят десетки милиони евро. Тази сума не покрива сериозните морални и репутационни щети, нанесени на господин Маса“.

От Ройтерс, които съобщиха новината за писмото, потърсиха за коментар Бърни Екълстоун, ФИА и Формула 1. Най-любопитен се оказа отговорът на бившия управляващ търговските права на спорта.

„Честно казано, не помня нищо от това. Със сигурност нямам спомен да съм давал интервюто“, заяви Екълстоун

92-годишният милиардер, който е подсъдим в родината си за данъчни измами, е допълнил по време на телефонния разговор, че нито Маса, нито адвокатите на бразилеца са го потърсили относно действията им спрямо F1 и ФИА.

Въпросното интервю бе дадено през февруари тази година за немския уебсайт f1-insider.com. Публикувано е на 1 март. Авторът Ралф Бах е сред най-дългогодишните журналисти във Формула 1, работил е за редица немски издания и телевизии. Той е сред хората, които редовно търсят мнението на Екълстоун по различни въпроси.

В интервюто Екълстоун каза, че съжалява за Фелипе Маса и случилото се през 2008 г. Според него Гран при на Сингапур трябвало да бъде анулирана и тогава бразилецът щял да вземе титлата. Той и Макс Мозли знаели за станалото там, но не направили нищо, за да предпазят спорта от скандал.

От ФИА заявиха пред Ройтерс, че са получили „кореспонденцията“.

„Въпросът се разглежда. В момента няма да бъде даван коментар“, е допълнил говорител на федерацията

От ръководството на F1 от страна на Либърти Медия досега няма реакция. Формула 1 все още е в лятна ваканция. Маса и Стефано Доменикали се видяха преди няколко седмици на сватбата на Жан Тод. Бившият президент на ФИА и шеф на Ферари в Гран при сключи брак с дългогодишната си приятелка Мишел Йео на 27 юли. Маса бе човекът, който разгласи за събитието, публикувайки снимки в Инстаграма си.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Felipe Massa (@massafelipe)