Начало BG спорт Екатерина Стратиева с участие на рали Канарски острови

Екатерина Стратиева с участие на рали Канарски острови

224
0
Екатерина Стратиева и Георги Аврамов с Peugeot 208 R2

В една изключително трудна година, изпълнена с много неизвестни и постоянни промени в плановете Екатерина Стратиева и Георги Аврамов ще участват в рали Канарски острови.

Състезанието ще се проведе на 26-28 ноември, което ще бъде базирано в Лас Палмас – Гран Канария. Общата дължина на скоростните етапи ще е 201,79 км, а дължината на преходите ще е 357,52 км. Екипажът ще разчита отново на Peugeot 208 R2.

Както и в предния кръг в Португалия в началото на октомври, и сега Стратиева и Аврамов ще се състезават за най-големия отбор в Европейския Рали Шампионат – Saintéloc Junior Team от Франция. Той се грижи и за обслужването на автомобила!

За отбора в предстоящия старт ще вземат участие още 3 екипажа – водачът в класирането в шампионата и европейски шампион Алексей Лукянук/Алексей Арнаутов (Citroen C3 R5), Мариан Гриебел/Пирмин Винкелхофер (Citroen C3 R5) и Синдре Фурусет/Джим Хиерпе (Peugeot 208 Rally4).

Заявените екипажи са 71, от над 20 националности.

Стратиева и Аврамов

“За трети път ще съм на това рали и чувството е невероятно, каза Стратиева. – Тази година се оказа една изключително трудна и тежка във всяко едно отношение. Надявам се нещата да се стабилизират максимално бързо и всичко да влезе отново в един нормален ритъм. Пропуснахме старта в Унгария (6-8 ноември) заради положителен тест на Жоро, който боледува 10 дни.

Пътуваме в неделя 22.11, като се надявам да нямаме проблеми с предстоящите тестове за COVID-19. Ако някой се окаже положителен, означава, че си оставаме тук…, а колата и механиците ще са вече там.. не искам да си го помислям! За 24 ноември е планиран тест специално за нашия отбор. На него се надявам да придобием добър опит с условията и трасетата на острова.

Очакват се температури между 17-25 градуса, но има възможност и да вали в някои от дните. Няма как да не благодаря на компаниите, които ми помагат и заради, които се случват нещата. А именно ПЕТРОЛ , които са зад мен от 2014 година, разбира се и на ПОД БЪДЕЩЕ, BAUHAUS България, Verso Travel, Astra Optic, и BOSCH които помагат през цялата година на отбора ми!“