Начало Други Екипажът на Алонсо ще стартира от полпозишън на Спа в WEC

Екипажът на Алонсо ще стартира от полпозишън на Спа в WEC

35
0

Екипажът на Фернандо Алонсо с Тойота TS0S0  №8 ще стартира от първа позиция в 6-те часа на Спа-Франкоршам, първи кръг от Световния шампионат за издръжливост.

Той и съотборниците му Казуки Накаджима и Себастиан Буеми постигнаха второ време в квалификацията, като изостанаха с 0.379 сек от екипа на Тойота №7, управляван от Майк Конуей и Камуи Кобаяши и Хосе Мария Лопес.

След края на сесията обаче най-бързите бяха дисквалифицирани заради некоректно деклариране на използвания дебит на горивото, което е нарушение на спортния правилник.

Така от втора позиция ще потегли екипажът на Rebellion Racing, пилотиран от Бруно Сена, Нийл Джани и Андре Лотерер. Тойота №7 ще трябва да стартира от бокса и то цяла обиколка след началото на състезанието.

Сесията ще се запомни и с тежката катастрофа на Пиетро Фитипалди. 21-годишният пилот, който е внук на легендата Емерсон, се удари в стената от гуми, след като загуби контрол над колата в завоя „Червената вода”.

Той веднага бе откаран в болница, където стана ясно, че животът на Фитипалди е вън от опасност, но бразилецът е получил фрактури и на двата крака.