Начало Други Екипажът на Алонсо спечели 6-те часа на Спа в WEC

Екипажът на Алонсо спечели 6-те часа на Спа в WEC

49
0

Екипажът на Фернандо Алонсо спечели 6-те часа на Спа, първи кръг от Световния шампионат за издръжливост (WEC). Испанецът бе зад волана на прототипа Тойота TS050 №8 заедно с бившите си колеги от Формула 1 Себастиан Буеми и Казуки Накаджима.

На второ място, само на 1.444 сек остана втората Тойота с номер 7, която бе управлявана от Майк Конуей и Камуи Кобаяши и Хосе Мария Лопес. Екипажът трябваше да стартира от бокса и то на цяла обиколка след останалите заради некоректно деклариране на използвания дебит на горивото.

След 3 часа обаче екипът излезе на 2-а позиция и бе на 1 минута от водещата Тойота №8. Тогава на трасето излезе и кола за сигурност заради сериозна катастрофа на Матевос Исаакян с SMP Racing BR1-AER на завоя „Червената вода” в 5-ия час.

Зад волана на водещата Тойота беше Алонсо, а на следващата Конуей, като Майк в един момент се доближи на около секунда от Ферннадо, но не опита сериозна атака и завърши 2-и.

На трето място остана екипажът на Rebellion Racing – Андре Лотерер, Нийл Джани и Бруно Сена с прототипа R-13-Gibson с №1, който изостана на 2 обиколки от двете коли на Тойота.