Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Екипът на Алпин се евакуира от хотела си, F1 персоналът инструктиран да...

Екипът на Алпин се евакуира от хотела си, F1 персоналът инструктиран да не ходи на Имола днес

5889
0
Гран при на Емилия Романя, Имола, Сан Марино, Емилия Романя, дъжд
снимка: Майкъл Потс

Метеорологичната обстановка в областта на Емилия Романя и в частност в района на Имола продължава да е тежка. Късно снощи част от екипа на Алпин се евакуира от хотела си, след като по-рано през деня хората от отборите на пистата трябваше да я напуснат за около половин час. Има информация, че и други хора от отбори от Формула 1 са били принудени да се пренастанят заради опасения от наводнения. Около самата писта има райони, които едва ли ще могат да се използват по време на състезателния уикенд, а в предходни години там е имало разположени паркинги.

Затрудненията са както на самата писта Имола, така и около нея. Падокът за Формула 1 и питовете до момента не са засегнати. По-ниски части като тази, където е падокът за Формула 2 обаче, са под вода. Всички очакват допълнителни инструкции кога могат да отидат на пистата, за да продължат с работата си

Ситуацията е трудна за организаторите на Гран при на Емилия Романя, които се борят да запазят състезанието по-дълго на Имола. Президентът на пистата Джанкарло Минарди – основателят на едноименния отбор във Формула 1, който понастоящем е Алфа Таури – сподели по-рано, че е хвърлен огромен труд за подобрение на инфраструктурата и цялостните условия на трасето.

„Не мисля, че аз трябва да хваля пистата, защото пилотите го правят – смятат я за фантастично трасе. Опитваме се да достигнем 100 000 души дневен капацитет. Придобихме земя, която доскоро ползвахме под наем. Правим подобрения по зрителските трибуни и местата, откъдето може да се гледа. Подобрихме паркингите и въведохме шатъли, които да карат хората до конкретни завои. Постигнахме споразумение с държавните железници, тъй като Имола е само на няколко километра от Болоня и ще има на разположение и бързи влакове“, сподели Минарди.

Президентът на пистата Имола допълни, че е работа на европейските писти да направят така, че да бъдат избирани за кръгове от Формула 1

„Очевидно е, че не можем да построим съоръжения като тези в Катар или Маями и т.н. Но ние разполагаме с история и хора. Трябва да работим, да инвестираме и ни е нужна подкрепата на феновете. Ако трибуните са пълни, това ще повлияе на взимащите решения хора“, каза още Минарди.

Италия изобщо не страда от липса на фенове, а пистите в страната посрещат и много запалянковци от чужбина. При настоящите условия обаче посещението на Гран при на Емилия Романя изглежда ще е особено сложно изпитание.