Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Екипът на BMW Sauber си тръгва с празни ръце от Монако

Екипът на BMW Sauber си тръгва с празни ръце от Монако

60
0

След много неприятният резултат от квалификацията, екипът на BMW Sauber не успя да подобри значително и представянето си в състезанието. Ник Хайдфелд успя да се нареди на 11-а позиция, а Роберт Кубица отпадна в 29-ата обиколка заради проблеми със спирачките. Така отборът си тръгва с празни ръце от Монако.

“Опитах се да направя добър старт и да спечеля няколко позиции още в първата обиколка”, заяви след състезанието Ник Хайдфелд. “За съжаление това не се получи, защото тук просто е прекалено тясно.

После бях заклещен дълго време зад Адриян (Сутил), който имаше известни проблеми с гумите. Дори веднъж го ударих леко отзад. После Хамилтън ме удари на първия завой, но имах късмет, че успях да овладея колата си и да продължа. Бях със стратегия с едно спиране и карах с меките гуми във втората серия от обиколки. Те определено се износиха доста.

Днес дадохме всичко от себе си, но бяхме прекалено бавни.”

“Имахме много трудности през целия уикенд”, заяви от своя страна Кубица. “Имах проблем на старта и останах последен. После имах проблем със задната си дясна гума, която започна да изпуска въздух. След необходимия стоп дадох добри времена, въпреки че колата ми бе пълна до горе и въпреки че нямаше необходимия потенциал. Накрая обаче трябваше да се предам след като възникнаха проблеми със спирачките.”

“След резултатите вчера не можеше да очакваме повече от този уикенд”, обясни спортният директор на BMW и шеф на екипа Марио Тайсен. “Колата ни през цялото време тук не бе в състояние да се борим за по-предни позиции. Така че логично си тръгваме без точки.

Ще трябва да повишим скоростта си на развитие, ако искаме да подобрим представянето си. Днес Роберт имаше проблем със спукана гума, а в последствие се появиха и проблеми със спирачките. Ник пък кара само с един стоп и положението с меките гуми в един момент бе драматично преди малко преди края отново да се подобри.”

“Труден уикенд за нас”, коментира и шеф инженерът Вили Рампф. “Ник направи прилично състезание и в края дори с прекомерно износени гуми успя да задържи Хамилтън зад себе си.

Роберт пък още в началото имаше проблем със спукана гума, но с тежката си кола даваше изненадващо добри времена. После обаче трябваше да се откаже заради проблемите със спирачките.

Разбира се, че сме разочаровани от резултатите. Чака ни много работа и ще дадем всичко от себе си в Истанбул отново да се борим за по-предни позиции.”