Начало Рали Екипът на Хюндай мотивиран от силното представяне и в Италия

Екипът на Хюндай мотивиран от силното представяне и в Италия

21
0
Тиери Нювил

Отборът на Хюндай е силно мотивиран за следващите надпревари в световния рали шампионат след силното представяне и в рали Сардиния.

Екипът постигна редица важни цели в програмата си за развитие на Хюндай i20 WRC, въпреки че имаше и някои проблеми.

Определено използвахме добре времето си в Сардиния за работа по развитието на колата – коментира титулярът Тиери Нювил. – Излизахме много рано по отсечките, което означава, че през повечето време чистехме пътя на останалите. Но въпреки това смятам, че свършихме добра работа. Разбрахме кои са силните и слаби страни на автомобила ни в такива условия.

Хейдън Падън направи успешен дебют с отбора и учеше все повече с всеки изминат километър. 27-годишният пилот подходи внимателно към ралито – за първи път се състезава в Сардиния и с лекота се превърна в част от отбора.

Момчетата свършиха страхотна работа, поправиха автомобила ми (след техническите проблеми) и ми помогнаха да се върна в надпреварата – заяви новозеландецът. – Трябваше да внимаваме за гумите си, което повлия на времената ни, но се почувствах уверен зад волана. Знаех, че ще е трудно първо рали, защото досега не бях карал там, но направихме добър прогрес. Не натискахме прекалено. Съсредоточихме се върху това да завършваме всяка отсечка, да учим колкото се може повече. Има неща, които можехме да свършим по-добре, но в крайна сметка ще продължим да работим с екипа и ще надграждаме в следващите надпревари.