Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Екипът на Испания Рейсинг търси оптимален баланс за болидите си

Екипът на Испания Рейсинг търси оптимален баланс за болидите си

49
0

Титулярите в Испания Рейсинг Карун Чандок и Бруно Сена проведоха днешните тренировки за тима си в Монте Карло, за да натрупат възможно най-много опит зад волана на болиди от Формула по непрощаващите и най-малката грешка улици на Княжеството. Тимът обаче не успя да намери оптимален баланс за колите и те бяха дори по-бавни от очакваното, призна шефът на екипа Колин Колес.

– Наистина е прекрасно чувство да карам кола от F1 в Монако. Определено обичам тази писта. Постигнах добра скорост сравнително бързо, като успях да я запазя и в двете сесии. Все още изоставаме от останалите нови отбори и трябва да работим по това. Имаме обаче късмет, тъй като утре ще разполагаме с целия ден, за да търсим как да оправим баланса преди квалификацията – заяви индиецът.

Бразилският му колега бе последен в таблицата – на почти две секунди зад съотборника си (1,835 сек точна разлика). Според непотвърдена информация той имаше повреда в болида си, но отборът не разполагаше с резервни части, за да го поправи.

– Нямах търпение пак да карам тук след победата ми в GP2 преди време и най-после се върнах. Днес опитахме да постигнем добро поведение на колата по неравните улици. Честно казано, не е лесно. Отборът трябва да се труди по-упорито от всякога, за да извлечем максимума – коментира Сена.