Начало Рали Екипажите ни компенсират пропуските с невероятно каране, призна шефът на Хюндай

Екипажите ни компенсират пропуските с невероятно каране, призна шефът на Хюндай

113
0
Тиери Нювил
снимка: Хелена Ел Мокни/Хюндай Моторспорт

Хюндай постигна втора поредна победа в световния рали шампионат (WRC) за 2019 г. Тиери Нювил завърши пръв в Аржентина, а успехът бе двоен благодарение второто място на Андреас Микелсен. Това бе трета двойна победа за отбора от Алценау във WRC, 12-и успех и 11-и двоен подиум. Тимът вече има 49 класирания в топ 3 от влизането си в първенството през 2014 г. досега.

Нювил поведе още през първия ден на надпреварата и в продължение на близо ден и половина трябваше да се пази от От Танак

Повреда обаче спря съперника му в събота следобед, след което белгиецът просто внимаваше да стигне до финала. Той взе и три бонус точки за третото си време в пауърстейджа, след което преднината му в генералното класиране стана 10 точки. Авансът на Хюндай в подреждането при отборите е 37 точки (актив от 157) спрямо Тойота на втора позиция.

„Страхотно усещане! Колата бе абсолютно перфектна през целия уикенд, чувствах се комфортно, бях бърз и контролирах ситуацията по трасето. Демонстрирахме скоростта на i20 WRC Coupe в наистина трудни условия. Постигнахме изумителен отборен резултат – както хората, които бяха на самото рали, така и всички, които се трудиха неуморно в Германия. Благодарен съм им за упоритата работа, отдаденост и професионализъм”, каза Нювил, за когото това бе втори успех в Аржентина.


Шефът на тима Андреа Адамо бе особено щастлив от постижението и направи неочаквано признание след финала

„Тиери и Никола [Гилсул] свършиха великолепна работа, както и Андреас и Андерс [Ягер]. Тази двойна победа особено ме развълнува, тъй като знам с какви коли се състезават екипажите ни. Те компенсират пропуските с невероятно каране. Така че уикендът в Аржентина бе най-емоционалният за мен, откакто поех ролята на шеф на екипа. Като се имат предвид още резултатите на отборите ни в други рали първенства, както и тези на клиентски екипи, в момента съм един невероятно горд тийм директор!”, сподели Адамо.