Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Екипи объркват часовете в Сингапур

Екипи объркват часовете в Сингапур

49
0
Гран при на Сингапур

Желанието на отборите от Формула 1 да останат на европейско време, за да се справят с вечерния старт на състезанието в Сингапур, се оказа фатално по отношение изискванията на ФИА техни представители да не се появяват на пистата до определен час.

Вчера шефът на Торо Росо Франц Тост се обърка и се появи на трасето прекалено рано, а същата грешка след това допуснаха хора от маркетинговите екипи на Ред Бул, Мерцедес и Върджин.

Тимовете не променят графика си при пристигането в Сингапур. Вместо това хотелите, в които отсядат, се напасват според тях и сервират закуска към 2 следобед например. Да си легнеш малко преди изгрев слънце и да седнеш да пиеш кафе по това време обаче тази година се оказа по-объркващо, отколкото в предишните сезони.

По принцип отборите имат право на четири изключения и макар да са нарушили правилата, никой от тях няма да бъде санкциониран. Любопитно е, че простъпката бе първа за Торо Росо и Мерцедес, втора за Върджин, но при Ред Бул ситуацията е по-обезпокояваща – те имат право само на още една поява извън разрешените часове до края на сезона.