Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Екипите на Рено получиха зелена светлина да използват пълната мощност на задвижващата...

Екипите на Рено получиха зелена светлина да използват пълната мощност на задвижващата система

53
0
Рено Спорт F1
снимка: Рено Спорт F1

Отборите, използващи задвижваща система на Рено, получиха зелена светлина от френския производител да използват пълната й мощност в предстоящата Гран при на Австралия.

Предсезонната подготовка на Ред Бул, Лотус, Торо Росо и Катерам бе особено трудна заради редица проблеми с Рено Енърджи F1-2014. Системите им бяха със занижени режими, като досега не са правени изпитания с пълна мощност.

Рено направиха редица промени и подобрения на софтуера и са достатъчно уверени в стабилността на решенията си.

Изостанахме от програмата си по някои точки и това ни попречи да използваме пълния потенциал. Смятам, че сега всичко е оправено и ще можем да видим как вървят на максимална мощност. Когато закъсняваш, то това се случва във всички аспекти. Така че може би ни липсваше известен опит (от каране на писта на новите коли), за да се справим със ситуацията. Трябваше да сме особено внимателни. По-рано нямахме необходимия софтуер, за да предотвратим проблемите. Но сега това не ме тревожи. Имаме известна увереност по отношение на издръжливостта, както и за представянето – заяви шефът операции на пистата на Рено Спорт F1 Реми Тафен пред Аутоспорт.

Той допълни, че положението се подобрява, но има още много работа. Тафен бе категоричен, че Рено няма да са доволни, докато не спечелят състезание.

По време на тестовете се появиха дори предположения, че болидите със задвижваща система на Рено не са в състояние да направят старт като хората. Тафен заяви, че колите ще потеглят нормално от грида в Мелбърн.

Вече видяхме някои добри стартове на тренировките. И на нас всъщност ни е нужно постоянно поведение. Ако се върнете към началото на използването на двигателите V8, ще видите някои особено лоши стартове в началото. Те са свързани с колата като цяло – задвижващата система е част от нея – допълни той.