Начало Други Екипът на Иван Влъчков търси млад талант за следващия сезон на писта

Екипът на Иван Влъчков търси млад талант за следващия сезон на писта

244
0

Екипът на Иван Влъчков обяви, че търси млад пилот, който да кара за тима през следващия сезон в националния шампионат на Затворен маршрут. Състезателят трябва да е показал, че има качества да кара на най-високо ниво в автомобилния спорт у нас.

Пилотът ще получи пълната подкрепа от екипа на Влъчков като механици и оборудване, а автомобилът, който ще има възможността да кара е Хонда Сивик. Колата е изцяло обновена, като първоначалната идея в била Иван да кара с нея на планинските изкачвания.

В тима на Влъчков обаче са решили, че ще е по-добре да дадат с нея шанс да млад пилот да покаже качествата и възможностите си и да бъде съотборник на Влъчков. Целта е екипът да помага на младите таланти у нас да се развиват. По думите на бащата и личен мениджър на Иван – Стамен Влъчков, автомобилът е много добре подготвен и е надминал очакванията на тестовете.

Именно с него Иван направи два дни тестове на пистата Дракон край Калояново, където през уикенда се поведе Джап Фест. На събитието всеки, който притежава японския автомобил, имаше шанса да изпробва възможностите му на истинска писта. Иван навъртя общо около 50 км и постигна най-добро време от всички с коли с атмосферен двигател, като в събота слезе до 1:06.345 мин.

В неделя той също бе на много високо ниво с 1:06.729 мин. Времето в събота е дори по-добро от това на Влъчков с титулярната му Хонда Сивик, с която той кара на писта. С нея той има 1:06.602 мин. Изпитанието беше генерална репетиция за предстоящото участие на Иван на писта Стара Загора в серия Туринг следващия уикенд.