Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Еклестън е бил против името Браун GP

Еклестън е бил против името Браун GP

36
0

Бърни Еклестън разкри, че е искал името Хонда да остане във Формула 1, въпреки че японският гигант се оттегли от Формула 1 през декември 2008 година.

По повод на дискусиите за разпределението на парите от миналата година сред отборите Еклестън призна, че е бил против промяната на името на базирания в Бракли тим. Нещо повече – британецът коментира, че настоящото име на този отбор му допада още по-малко.

„Бях против името Браун“ – казва шефът на Формула 1. „Това не е хубаво име за отбор, не означава нищо за публиката. По-добре Хонда, отколкото Браун.“

В момента обект на много спорове са парите, спечелени от Хонда за деветото им място в миналогодишния шампионат. Първоначално се говореше те да достигнат до екипа на Браун GP, но след противопоставяне от страна на Флавио Бриаторе и Рено този план бе осуетен. Така отборът на Рос Браун ще бъде лишен от близо 20 милиона паунда, тъй като отборът е регистриран като нов.

Споразумението Конкорд – договорът, който обединява отборите във Формула 1 и посочва как точно спечелените пари ще бъдат разпределени – включва клауза, според която спечелените пари от напуснал отбор се разпределят между останалите екипи. Междувременно обаче тя не важи в момента, тъй като отборите пропуснаха да подпишат наново в процеса на борба с Еклестън.

Сега британецът намекна, че парите за Хонда няма да бъдат дадени на тима на Браун GP, който в момента води в класирането и при пилотите, и при конструкторите. Еклестън обаче също така не възнамерява да дели тези пари и между останалите екипи.