Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Еклестън иска американски пилот във Ф1

Еклестън иска американски пилот във Ф1

45
0

Според Бърни Еклестън освен американска Гран при, на Ф1 е нужен и американски пилот. В момента тече работата по пистата в Остин, Тексас, на която по план трябва да се проведе Гран при на САЩ през 2012-та година, но пилот от САЩ в Гран при не е имало откакто Скот Спийд напусна Торо Росо през 2007-ма година.

”Що се отнася до американски пилот, опитахме това наскоро, но очевидно това, което липсва, е правилното отношение. Можеш да се състезаваш в САЩ и без да полагаш огромните усилия, които са нужни, за да успееш във Ф1. Но да имаме някой като Даника Патрик във Ф1 ще бъде наистина перфектната реклама”, заяви Еклестън пред официалния уебсайт на Формула 1.

На същото мнение що се отнася до щатските пилоти е и промоутърът на състезанието в Тексас – Таво Хелмънд, но според него и мексикански пилот като Серджо Перез, който в момента кара в GP2, би бил достатъчно добър избор.

”Естествено ще бъде фантастично да имаме американски състезател. Но и младият пилот Перез върши страхотна работа в GP2 в момента. За него Гран при на САЩ през 2012-та ще бъде нещо като домашно състезание – дистанцията от Остин до Мексико е около 250 км”, смята Хелмънд.