Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Еклестън иска Стефан GP да получат място

Еклестън иска Стефан GP да получат място

52
0

Бърни Еклестън се бори Стефан GP да получат място на стартовата решетка през тази година, като в допълнение вижда Ралф Шумахер като идеалния пилот на тима.

Оглавяван от сръбския милионер Зоран Стефанович, екипът на Стефан GP вече ползва отстъпената им от Тойота база в Кьолн и на практика е готов да се състезава през 2010 година с шасито и двигателите на Тойота. И тъй като японците реално се оттеглиха от Формула 1, то и колата, и двигателят ще носят името „Стефан“. Казуки Накаджима, който по принцип е протеже на Тойота, ще получи едно от титулярните места, ако отборът действително бъде допуснат.

Плановете са отборът да тества през февруари в Португалия, а освен това и да изпрати оборудване в Бахрейн, където ще се проведе първият кръг тази година.

По този повод пред „Шпорт Билд“ шефът на Формула 1 Бърни Еклестън коментира: „Не вярвам в участието на USF1 и Кампос… Вместо това поддържам контакт със Стефан и се опитвам да им уредя стартово място.

Ралф Шумахер би бил идеалният пилот за тях. Tой има опит и познава екипа“ – добавя британецът.

Действително Ралф е изкарал три години в тима на Тойота и освен това изяви желание да се върне в спорта. В допълнение се говори, че в екипа са лица като Колин Колес (бивш шеф на Мидланд, Спайкър и Форс Индия), Майк Кулън (бившият дизайнер на Макларън и основен конспиратор при шпионския скандал), както и Дейв Райън (инженер в Макларън и конспиратор в аферата с лъжепоказанията).