Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Еклестън: Изслушването на Рено не е гаранция за вина

Еклестън: Изслушването на Рено не е гаранция за вина

58
0

Разследването и предстоящото изслушване на тима на Рено във връзка с Гран при на Сингапур през 2008 година продължава да буди различни дискусии и коментари.

Световният съвет по моторните спортове ще проучи катастрофата на Нелсън Пикет младши на 21 септември. Изслушването е свикано по повод на съмненията, че инцидентът му е предизвикан умишлено, така че да се генерира хаос, който да помогне на Фернандо Алонсо.

„Подозренията на Световния съвет не означават, че Рено са виновни“ – коментира Бърни Еклестън, близък приятел и бизнес партньор на шефа на Рено, Флавио Бриаторе.

Веднага след надпреварата в Сингапур Бриаторе обвини каращият тогава Хонда Рубенс Барикело за необходимостта за извикване на кола за сигурност. „Беше Барикело. Колата за сигурност излезе заради Барикело“ – каза тогава италианецът пред „Speed TV“.

Досега Пикет гледаше да не коментира ситуацията, но веднъж бразилецът каза: „Има инциденти, за които ми е трудно да повярвам, че са ми се случили. След първата част на сезона започнаха да се случват някои много странни неща.“