Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Еклестън лобира за Стефан Гран при; в Шарлът убедени, че проектът е...

Еклестън лобира за Стефан Гран при; в Шарлът убедени, че проектът е загинал

58
0

Бърни Еклестън за пореден път изрази подкрепата си за Стефан Гран при, този път в светлината на затварянето на фабриката на USF1 в Шарлът. Според него от обявяване на процедура за кандидатстване за свободно място във Формула 1 няма никакъв смисъл броени дни преди началото на уикенда за Гран при на Бахрейн. Той твърди също така, че единодушното съгласие на отборите в спорта не е необходимо за одобрение на сръбския тим и влизането му зависи единствено и само от ФИА. Напрежението се покачва с всеки изминал час, докато се чака решението на световната автомобилна федерация – то трябва да стане ясно днес или най-късно утре.

Междувременно нови източници от Шарлът изразяват сериозно недоволство от поведението на шефа на USF1 Кен Андерсон.

– Той дори нямаше куража да го направи сам (да разпусне работниците във фабриката – б.р.). Накара Дейвид да го свърши (Дейвид Ског, мениджър производство – б.р.). В основни линии казаха на всички, че са в двуседмичен отпуск, но не е останало нищо, което Чад [Хърли] да може да сглоби. USF1 е мъртъв и няма да се върне – категоричен е анонимният свидетел.

Междувременно пилотът Хосе Мария Лопес, който успя да разтрогне договора си с USF1, се опитва да си възстанови преведения на отбора аванс. Според непотвърдена информация той възлиза на 830 000 долара. От мениджърския екип на състезателя пък твърдят, че Андерсон и/или спортният директор Питър Уиндзор обещали да отидат до Аржентина, за да обяснят ситуацията и как се стигна до срива.